Sekaná zapečená s kysaným zelím

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ostatní maso, Vydáno dne: 30. 11. 2010

500 g mletého masa
800 g kysaného zelí
1 cibule
grilovací koření
sůl
mletá paprika
olej

Sekaná zapečená s kysaným zelím - recept

Cibulku pokrájíme nadrobno a na oleji ji necháme zesklovatět. Poté přidáme mleté maso, které okořeníme grilovacím kořením, mletou paprikou a trošičku přisolíme (pozor - grilovací koření obsahuje také sůl!). Promícháme a chvíli mleté maso restujeme. Až se maso "rozpadá", tak ho vrstvíme do pekáče s kysaným zelím, a to tak, že dolů dáme vrstvu zelí, na ni vrstvu mletého masa a opět vrstvu zelí. Na povrchu lehce posypeme paprikou a dáme zapékat do předehřáté trouby.

Když je sekaná zapečená s kysaným zelím hotová - propečená, dáváme ji na talíře s vařenými brambory nebo brambory opečenými.

TIP

Zapečenou sekanou můžete chuťově různě obměňovat, např. přidáním česneku, dalšího koření do masa ap., přidáním slaniny na cibulku ap.