Pečené kotlety s hruškami

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Vepřové maso, Vydáno dne: 09. 11. 2010

Jsou moc dobré!

4 vepřové kotlety
50 g tuku
sůl, pepř
hladká mouka na poprášení
2 hrušky
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce moučkového cukru

Pečené kotlety s hruškami - recept

Kotlety po obvodu nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a krátce opečeme na rozpáleném tuku. Pak je i se šťávou přendáme do kastrolu a opepříme.
Oloupané hrušky bez jadřinců rozpůlíme a řeznou plochou položíme na maso, přelijeme citrónovou šťávou s cukrem, podle potřeby podlijeme trochou vody a upečeme v dobře vyhřáté troubě za občasného přelití šťávou (výpekem).

Pečené kotlety s hruškami na talíři přelijeme výpekem a podáváme se šťouchanými brambory s pažitkou.