Dušený pórek na paprice a smetaně

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Zvěřina, Vydáno dne: 20. 10. 2010

2 větší pórky (pro 4 porce)
1 cibule
2 lžíce oleje
1/4 l zeleninového vývaru
2 lžičky mleté papriky
2 lžíce hladké mouky
sůl, bílý mletý pepř
250 ml smetany na vaření

Dušený pórek na paprice a smetaně - recept

Dobře omytý pórek nakrájejte na menší špalíky. V kastrolu na rozehřátém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte špalíky pórku a ze všech stran je lehce opečte.
Pak pórek podlijte trochou vývaru a pod pokličkou duste do poloměkka. Poté jej zaprašte mletou paprikou a přidejte hladkou moukou, kterou si předtím rozmíchejte ve zbylém vývaru, ochuťte ještě solí a pepřem a krátce povařte.
Následně přidejte smetanu, zlehka promíchejte a zvolna dovařte doměkka.

Dušený pórek na paprice a smetaně můžete podávat jak s rýží, tak bramborami.