Výborné domácí sádlo

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Pomazánky, Vydáno dne: 04. 10. 2010

Namazané na čerstvý chléb, posypané lahůdkovou cibulkou nebo jemně nakrájenými plátky znojemské okurky..... to nemá chybu!

1 kg ořezů z bůčku (nebo syrového sádla)
sůl, kmín
1 bobkový list
6 kuliček pepře
2 kuličky nového koření
1 lžíce mléka


Výborné domácí sádlo - recept

Ořez nebo syrové sádlo nakrájíme na malé kostky, osolíme, okmínujeme, malinko podlijeme vodou a za častého míchání ve větším kastrolu škvaříme.
Když jsou škvarky vyškvařené, vyjmeme je, sádlo odstavíme, vložíme do něj menší bobkový list, celý pepř a nové koření a opatrně vmícháme lžíci mléka.
Z chladnoucího sádla pak vyjmeme koření, nalijeme je do sklenic a máme výborné domácí sádlo - voňavé i trochu domácích škvarků.

Dobrou chuť!