Vepřové řízky v těstíčku

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Vepřové maso, Vydáno dne: 29. 08. 2010

600 g vepřových řízků
4 vejce
2 lžíce majolky
2 lžíce solamylu
1,5 lžíce mleté papriky
1 lžíce maggi
5 stroužků česneku
sůl
olej na smažení

Vepřové řízky v těstíčku - recept

Vejce, majolku, solamyl, mletou papriku, maggi, česnek utřený se solí smícháme a vytvoříme tím těstíčko.
Vepřové řízky (můžete použít i kuřecí řízky) omyjeme, osušíme, naklepeme a naložíme do připraveného těstíčka, ve kterém ho necháme přes noc odležet.

Druhý den smažíme vepřové řízky v těstíčku na rozpáleném oleji z obou stran 3 - 4 minuty.

Vepřové řízky v těstíčku podáváme s hedvábnou bramborovou kaší a zeleninou, např. nakládanými cibulkami apod.