Zapékané francouzské brambory

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Brambory, Vydáno dne: 30. 07. 2010

1 kg brambor
200 g prosciutta (pršut)
1 cibule
několik stroužků česneku (podle chuti)
4 rajčata
2 vejce
200 g smetanového sýru
2 lžíce smetany sladké
2 lžíce olivového oleje
sůl
trochu bazalky

Zapékané francouzské brambory - recept

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a polovinu vložíme do zapékací mísy vymazané olejem. Osolíme a na brambory rozložíme nakrájené prosciutto, cibuli, plátky rajčat, česneku. Okořeníme bazalkou a nakonec navršíme zbytek brambor.
Mísu zakryjeme a pečeme v troubě, až brambory změknou. Poté zapékané francouzské brambory zalijeme směsí smetany, sýru a rozšlehaných vajec a vše dopečeme odkryté ještě asi 25 minut.