Jehněčí čevapčiči

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ostatní maso, Vydáno dne: 24. 07. 2010

350 g jehněčí plece (nebo ořezu)
100 g slaniny
2 vejce
2 housky
1 dl mléka
3 lžíce strouhanky
2 lžičky solamylu
3 stroužky česneku
rozmarýn, mletý pepř, sůl
olej na smažení

Jehněčí čevapčiči - recept

Maso umeleme a smícháme s nadrobno nakrájenou slaninou a na kostičky nakrájenými houskami, které jsme předem namočili v mléce. Přidáme vejce, nasekaný rozmarýn, česnek utřený se solí, pepř, škrobovou moučku a strouhanku. Všechno dobře promícháme a pak v namočených dlaních vytvarujeme válečky, které opečeme na oleji.

Jehněčí čevapčiči podáváme se šťouchanými nebo jen vařenými bramborami.