Dančí plátky se žampióny a uzeným

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Zvěřina, Vydáno dne: 06. 07. 2010

4 porce dančí kýty
dle chuti cibule
žampióny
kousek uzené krkovičky
sůl, pepř
olej
masox
smetana

Dančí plátky se žampióny a uzeným - recept

Plátky masa opepříme, osolíme a zprudka opečeme na trošce oleje. Přidáme na půlkolečka pokrájenou cibuli, podlejeme trochou vody a dusíme.
Uzenou krkovičku nakrájíme na kostičky a spolu se žampióny pokrájenými na plátky přidáme až k poloměkkému masu a dodusíme. Ke konci můžeme do vydušené šťávy přidat kousek masoxu a pár minut ještě podusit.
Kdo chce, může kápnout i trochu smetany.