Vajíčková tlačenka

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Vejce, Vydáno dne: 26. 06. 2010

1 balíček želatiny
100 g měkkého salámu nebo šunky
5 vajec
majonéza - podle chuti
kapie a zelené olivy na zdobení

Vajíčková tlačenka - recept

150 ml vody přivedeme k varu a odstavíme. Želatinu vysypeme za stálého míchání do horké vody, po jejím rozpuštění přilijeme 250 ml studené vody (roztok získá optimální teplotu). Vlažnou želatinu smícháme s nakrájeným salámem, přidáme natvrdo uvařená a na kostičky nakrájená vejce a nakonec dochutíme majonézou.
Směs nalijeme do formy (např. srnčí hřbet) , kterou si můžeme podle vlastní fantazie vyzdobit, např. kolečky vajíčka, sterilované okurky, malými proužky kapie nebo pokrájenými olivami.
Naplněnou formu dáme ztuhnout do chladničky a pak může být vajíčková tlačenka nakrájená na plátky a servírována.

Dobrou chuť!