Dančí kýta s medem

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Zvěřina, Vydáno dne: 21. 06. 2010

1 dančí kýta
1 lžíce rozmarýnu
špetka soli
špetka pepře
2 lžíce medu
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce pomerančové šťávy
100 g slaniny
50 ml červeného vína

Dančí kýta s medem - recept

Dančí kýtu prošpikujeme na hranolky pokrájenou slaninou, osolíme, opepříme. Z medu, citronové, pomerančové štavy a červeného vína uděláme směs, kterou potřeme maso.
Pečeme při 190°C hodinu a půl, potíráme zbytkem směsí a podléváme podle potřeby vodou. Poté přidáme rozmarýn, snížíme teplotu na 170° a dopékáme další hodinu, poté je dančí kýta s medem hotová.