Fazolový guláš

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Guláše, Vydáno dne: 16. 06. 2010

300 - 400 g barevných fazolí
1 pár klobásy
1 cibule
1 - 2 lžíce hladké mouky
olej
malý rajčatový protlak
sůl
citrónová šťáva
2 lžíce smetany

Fazolový guláš - recept

Fazole necháme (nejlépe přes noc) ve studené vodě nabobtnat, pak je společně s kolečkami klobásy (může být i uzené maso) vaříme do měkka.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, ještě trochu osmahneme, zalijeme studenou vodou , dobře promícháme a vlijeme za stálého míchání do fazolí. Až fazole znovu zavaří, přidáme rajčatový protlak, osolíme, přidáme několik kapek citronové šťávy a 2 lžíce smetany.

Fazolový guláš podáváme nejlépe s chlebem.