Šašlík z daňka

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Zvěřina, Vydáno dne: 28. 05. 2010

500 g dančího stehna
200 g uzené slaniny
sůl, pepř
1 lžička citrónové šťávy
3 stroužky česneku
1 lžíce oleje
1 lžíce posekané zelené petrželky
1 lžíce másla
cibule

Šašlík z daňka - recept

Maso nakrájíme na malé kostky. Olej vymícháme s citrónovou šťávou, prolisovaným česnekem, se solí a pepřem. Touto směsí zalijeme maso a odložíme na 3 hodiny na chladné místo. Potom střídavě napichujeme na jehlu maso, plátek cibule a plátek slaniny. Prudce osmahneme na másle ze všech stran, pak teplotu snížíme a pomalu pražíme doměkka, podléváme marinádou a poléváme šťávou.

Hotový šašlík z daňka posypeme petrželkou.