Domácí rohlíky

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Slané pečivo, tyčinky..., Vydáno dne: 25. 05. 2010

Zkuste si někdy upéct domácí rohlíky. Určitě vám budou chutnat!

260 ml vlažné vody
20 g oleje
10 g soli
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
18 g čerstvého droždí
5 g cukru
1 vejce do těsta a 1 na pomazání rohlíků
20 ml mléka

Domácí rohlíky - recept

Nejdříve zaděláme kvásek z 2 polévkových lžíc vody, droždí, cukru a 1 polévkové lžíce mouky. Kvásek necháme na teplém místě vzejít a pak přimícháme ostatní ingredience.
Těsto pořádně promícháme a necháme asi 40 minut kynout.
Pak těsto rozdělíme asi na 10 - 12 stejných dílů a necháme dalších 10 minut kynout (na pomoučeném válu).
Každý díl pak vyválíme do oválku a motáme ze širší strany dovnitř.
Hotové rohlíky dáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je vajíčkem, které jsme rozšlehali v trošce mléka.
Domácí rohlíky pečeme při 200°C asi 10-15 minut, aby byly rohlíky pěkně křupavé.
Rohlíky po upečení necháme vychladnout.

TIP

Domácí rohlíky můžete posypat mákem, hrubou solí, sýrem, naplnit párkem, poklást anglickou slaninou ap. , zkrátka, co kdo má rád.