Bůčkové karbanátky s kapustou

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ostatní maso, Vydáno dne: 09. 03. 2010

250 g vepřového masa z bůčku
1/4 hlávky středně velké kapusty
3 vejce
3 housky
1 cibule
30 g tvrdého sýra (eidam)
sůl, pepř
mléko a strouhanka podle potřeby
olej na smažení

Bůčkové karbanátky s kapustou - recept

Kapustu krátce povařte, nechte okapat a nakrájejte na plátky. Housky rozkrájejte na kousky a namočte do mléka, pak je vymáčkejte a spolu s kapustou , na kousky pokrájeným bůčkem a oloupanou cibulí pomelte.
Do mleté směsi přidejte vejce, strouhaný sýr, osolte, opepřete a podle potřeby zahustěte strouhankou. Dobře vymíchejte a tvořte karbanátky, které obalte ve strouhance.

Bůčkové karbanátky s kapustou osmažte z obou stran dozlatova a podávejte s vařeným bramborem nebo s tmavým pečivem a listy salátu.