Sekaná se zeleninou

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ostatní maso, Vydáno dne: 08. 03. 2010

500 g mletého masa
2 vejce
1 mrkev
kousek celeru
2 lžíce hrášku (sterilovaný nebo mražený)
3 stroužky česneku
sůl, pepř, grilovací koření
2 lžíce nasekané zelené petrželky
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky křenu

Sekaná se zeleninou - recept

K mletému masu (hovězí+ vepřové) přidáme vejce, nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, prolisovaný česnek, sůl, pepř, 2 lžičky jemně nastrouhaného křenu, hrášek, nasekanou petrželkovou nať, promícháme a zahustíme moukou.
Ze směsi pak na pekáči vytvarujeme šišku sekané, kterou posypeme grilovacím kořením, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě na 200° C asi 45 minut.
V průběhu pečení sekanou poléváme výpekem.

Sekaná se zeleninou chutná za studena s chlebem a kys. okurkou, hořčicí ap., teplou ji podáváme s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem či kyselou okurkou, ev. s kompotem.