Pikantní guláš z hovězího a vepřového masa s křenem

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Guláše, Vydáno dne: 07. 03. 2010

600 g masa z plecka (vepřové a hovězí napůl)
1 velká cibule
50 g sádla
100 g chleba na zahuštění
50 g rajčatového protlaku
sůl, pepř
100 g červené papriky (kapie)
50 g křenu

Pikantní guláš z hovězího a vepřového masa s křenem - recept

V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, poté přidáme na kostky nakrájené vepřové a hovězí maso, mírně je osolíme a opepříme a dusíme je, pokud to jde, ve vlastní šťávě. Pak zalijeme trochou vody, promícháme a dále dusíme.
Když je maso skoro měkké, zahustíme je chlebem, přidáme protlak, ev. doplníme vodou a vaříme doměkka.
Nakonec přidáme na kostičky pokrájenou červenou papriku a přisypeme jemně nastrouhaný křen. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Pikantní guláš z hovězího a vepřového masa s křenem podáváme s pečivem nebo se špekovými knedlíky a zapíjíme dobře vychlazeným pivem.

Dobrou chuť!