Špagety domácí výroby

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Těstoviny, Vydáno dne: 07. 03. 2010

Jak si vyrobit doma nebo na chalupě špagety?

240 g hrubé mouky
2 vejce
2 lžíce vody

Špagety domácí výroby - recept

Do prosáté mouky (nejlépe na vál) uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce a nožem vmícháváme do nich od středu mouku. Pak přidáme 2 lžíce vody a vypracujeme tuhé těsto, které budeme mlít na masovém strojku s nástavcem s většími dírkami.
Mlýnek upevníme na kuchyňský stůl a do místa, kam budou padat vytvořené špagety, položíme čistou utěrku.
Dlouhé nudle - špagety domácí výroby pak necháme zaschnout. Délku špaget si zvolíme sami (jaká nám nejlíp bude vyhovovat).

Vaříme je pak obvyklým způsobem, jenom chutnat nám budou jinak - lépe, budou naše - domácí!

TIP

Rozhodnete-li se pro výrobu špaget, doporučuji dělat je aspoň ze dvou dávek těsta.