Rýže s mletým masem a hlívou ústřičnou

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Rýže, Vydáno dne: 06. 03. 2010

Rychlý a výborný oběd či večeře pro celou rodinu.

800 g rýže
3 kousky hlívy ústřičné
300 g mletého masa (nejlépe mix)
1 cibule
2 stroužky česneku
olej + kousek másla
sůl
směs koření na houby
lžička mleté papriky
trochu drceného kmínu

Rýže s mletým masem a hlívou ústřičnou - recept

Do mletého masa zamícháme prolisovaný česnek, sůl, mletou papriku, drcený kmín a na malé kousky pokrájenou a okořeněnou hlívu ústřičnou. Na vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje , na něm pak podusíme nadrobno nakrájenou cibuli. K podušené cibuli přidáme kousek másla, rozdělané mleté maso a za občasného promíchání dusíme vše doměkka.
Rýži uvaříme obvyklým způsobem. Před podáváním ji smícháme s udušeným mletým masem a hlívou.

TIP

Když je rýže s mletým masem a hlívou ústřičnou na talíři, můžeme ji posypat nastrouhaným sýrem a přizdobit kapkami kečupu.