Hovězí plátky s divokým kořením na smetaně

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Hovězí maso, Vydáno dne: 25. 02. 2010

4 plátky hovězího masa
1 cibule
sůl
2 lžičky koření na divočinu
1 rajský protlak (malý)
1 lžíce hladké mouky
1 velkou mrkev
1/4 celeru
2 dl smetany na vaření
1 lžička cukru
olej

Hovězí plátky s divokým kořením na smetaně - recept

Plátky masa osolíme a po obou stranách rychle opečeme - necháme jen zatáhnout - na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme a na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Po osmažení cibule maso vrátíme na cibuli, podlijeme vodou, přidáme koření na divočinu, rajský protlak, lžičku cukru a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a celer.
Pod pokličkou maso se zeleninou a kořením dusíme za občasného promíchání, případně doplnění vodou, doměkka.
Když je maso měkké, vyjmeme je a omáčku ponorným mixérem rozšleháme. Zahustíme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, chvíli provaříme a maso vrátíme do omáčky.

Hovězí plátky s divokým kořením na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem.