Velikonoční štrůdl s vajíčkem, zeleninou a šunkou

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Slané pečivo, tyčinky..., Vydáno dne: 09. 02. 2010

1 listové těsto
7 vajec natvrdo uvařených
250 ml zakysané pochoutkové smetany
1 vejce do smetany + 1 na potření
1 lžička vegety
mletý pepř
350 g mražené zeleninové směsi (hrášek, kukuřice, mrkev)
100 g šunky

Velikonoční štrůdl s vajíčkem, zeleninou a šunkou - recept

Pochoutkovou smetanu smícháme s rozšlehaným vajíčkem, vegetou a špetkou pepře.
Mraženou zeleninu krátce povaříme, scedíme. Šunku nakrájíme na nudličky a vmícháme do scezené zeleniny.
Listové těsto rozválíme na obdélník 50x40 cm a potřeme rozmíchanou smetanou s vejcem, vegetou a pepřem.
Po délce delšího kraje ukládáme těsně vedle sebe natvrdo uvařená vajíčka. Pak plát posypeme směsí šunky a zeleniny a opatrně stočíme.
Přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v předem vyhřáté troubě na 190° C pečeme asi 10 minut, pak teplotu snížíme na 170° C a dozlatova dopečeme asi dalších 15 minut.

Vychladlý velikonoční štrůdl s vajíčkem, zeleninou a šunkou nakrájíme a podáváme.