Žampiónová omeleta

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Vejce, Vydáno dne: 06. 02. 2010

6 - 8 vajec (2 na 1 porci)
200 g žampiónů
1 cibule
2 lžíce mléka
1 - 2 lžíce oleje
špetka kmínu
sůl, pepř

Žampiónová omeleta - recept

Na rozehřátém oleji na větší pánvi opečeme najemno pokrájenou cibuli. Přidáme žampióny nakrájené na plátky a společně opékáme asi 5 minut.
Mezitím si rozšleháme vejce se solí, pepřem, kmínem a mlékem.
Osmažené žampióny pak zalijeme rozšlehanými vejci a opékáme, dokud vajíčka i svrchu nezačnou tuhnout.
Pak s pomocí talíře (musí mít větší průměr než má pánev) obrátíme - žampiónová omeleta je z druhé strany dopečená asi za 2 minuty. Ihned podáváme.