100/4 - Slepice v křenové omáčce s knedlíkem

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Drůbež, Vydáno dne: 04. 02. 2010

slepice (asi 1,2 kg)
3 l vody
2 lžičky soli
4 kuličky pepře
3 kuličky nového koření
3 lžičky strouhaného křenu
1 smetana ke šlehání
2 lžíce polohrubé mouky
1 cibule
3 lžíce másla
1 knedlík (koupíme hotový)

R o z p o č e t :

slepice .....................46 Kč
sůl, koření, křen .......................6 Kč
smetana ke šlehání .....................15 Kč
cibule.......................3 Kč
mouka........................1 Kč
máslo........................5 Kč
knedlík (koupený)..........................20 Kč

C e l k e m : .......................... 96 Kč

100/4 - Slepice v křenové omáčce s knedlíkem - recept

Očištěnou slepici rozdělte na 4 díly a dejte vařit do osolené vody (1 lžičku soli) spolu s kořením.
Když je maso měkké, zbavte ho kůží a kostí a pokrájejte na větší kousky. Na másle lehce zpěňte drobně nakrájenou cibuli, vložte maso a hned na ně sceďte slepičí vývar. Přidejte křen, sůl a přiveďte k varu.
Poté přilijte šlehačku, ve které ještě předtím rozmíchejte mouku , povařte 5 minut, dochuťte a slepice v křenové omáčce s knedlíkem je hotová.

TIP

Slepici v křenové omáčce můžete podávat namísto knedlíku též s těstovinami nebo noky.