Vývar s celestýnskými nudlemi

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Masové vývary, Vydáno dne: 03. 02. 2010

Hovězí maso (nejlépe žebro)
2 l studené vody
2 mrkve
2 bobkové listy
4 kuličky celého pepře
4 kuličky nového koření
petrželová nať
sůl, polévkové koření

Na nudle:

1 vejce
70 g hrubé mouky
asi 1/4 l mléka
sůl
olej

Vývar s celestýnskými nudlemi - recept

Do osolené vody přidáme hovězí žebro, mrkve, koření a asi hodinu povaříme (v papiňáku samozřejmě kratší dobu), poté vývar scedíme do jiného hrnce. Maso spolu s mrkví drobně pokrájíme a vrátíme do vývaru a dochutíme podle potřeby polévkovým kořením Maggi. Pak uděláme celestýnské nudle, které po vychladnutí dáme na jednotlivé (4) talíře a zalijeme horkým vývarem.

TIP

Vývar s celestýnskými nudlemi si můžete připravit nejen z hovězího masa, ale i z pár masitých vepřových či drůbežích kostí.