Pórková polévka s rýží

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Zeleninové, Vydáno dne: 08. 01. 2010

50 g rýže
1 velký pórek
30 g másla
1 kostka masoxu
čerstvě mletý bílý pepř
1/4 lžičky sušeného oregana
1 lžička sekané zelené petrželky

Pórková polévka s rýží - recept

Přebranou a propláchnutou rýži spaříme vařící vodou a necháme okapat.
Na másle krátce osmahneme na kolečka nakrájený pórek, přidáme spařenou rýži, zalijeme vývarem z kostky masoxu (asi 1 l) a mírným varem vaříme, až je rýže měkká. Potom polévku okořeníme bílým pepřem a oreganem, případně špetkou solí, necháme přejít varem a odstavíme.
Nakonec vmícháme vrchovatou lžičku jemně nasekané petrželky a pórková polévka s rýží je hotová.

Můžeme pro větší jedlíky přidat krajíček tmavého chleba.