Hovězí maso s hráškem a rajčaty

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Hovězí maso, Vydáno dne: 04. 01. 2010

700 g hovězího masa
sůl, pepř
1 - 2 lžíce hladké mouky
1 lžička tymiánu
5 lžic olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g oloupaných rajčat
šťáva z 1/2 citrónu
1 kostka zeleninového bujonu
150 g rajského protlaku
250 g čerstvého (nebo mraženého) hrášku
1 lžička cukru
1 lžička čerstvého tymiánu

Hovězí maso s hráškem a rajčaty - recept

Na kostky nakrájené maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce promíchané s tymiánem.
V kastrole rozehřejeme olivový olej, vhodíme maso a promícháme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a ještě krátce opékáme. Pak přidáme oloupaná na kostičky nakrájená rajčata, šťávu z citrónu, zeleninový bujon a rajský protlak. Podle potřeby mírně podlijeme vodou a zvolna dusíme.
K téměř měkkému masu přisypeme hrášek, přidáme cukr podle chuti a lístky čerstvého tymiánu. Společně ještě chvilku podusíme.

Hovězí maso s hráškem a rajčaty podáváme s vařenými brambory, s rýží nebo těstovinami.