Smažené olomoucké tvarůžky

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Chlebíčky, jednohubky, Vydáno dne: 28. 12. 2009

10 ks tvarůžků
100 g uherského salámu
100 g anglické slaniny
olej
1 - 2 vejce
0,3 dl mléka
30 g hladké mouky
sůl

Smažené olomoucké tvarůžky - recept

Tvarůžky obalte tenkými plátky uheráku, přebalte plátky anglické slaniny a namáčejte je do těstíčka zhotoveného z vajec, mléka, mouky a soli.
Tvarůžky v těstíčku pak usmažte po obou stranách v rozpáleném oleji na pánvi.
Smažené olomoucké tvarůžky můžete obložit rajčaty, ředkvičkou, červenou kapií či jinou zeleninou.
Dobrou chuť!

TIP

Smažené olomoucké tvarůžky můžete podávat i jako chuťovku k vínu či pivu a namísto zeleniny k nim můžete přidat tatarskou omáčku.