Kapr plněný slaninou a křenem

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ryby, Vydáno dne: 21. 12. 2009

4 porce kapra (podkovy)
4 plátky slaniny
2 lžíce nastrouhaného křenu
4 lístky šalvěje
30 g másla
sůl

Kapr plněný slaninou a křenem - recept

Kapra zbavte šupin, omyjte ho a osušte. Pak každou porci jen mírně osolte, protože slaná už bývá i slanina. Do vnitřní strany podkovy vložte rolku ze slaniny naplněnou čerstvým křenem a rybí podkovu kolem ní obtočte a stáhněte potravinářským provázkem. Na každou porci nahoru pak nasypte ještě trochu křenu, položte lístek šalvěje a kousek másla.
Takto připravené rybí podkovy opatrně přeneste do zapékací mísy, přikryjte ji alobalem a nechte v chladu asi 2 hodiny rozležet.
Pak sundejte alobal a misku dejte do předehřáté trouby na 200° C. Kapr plněný slaninou a křenem bude upečený asi za 30 - 40 minut.
Vhodnou přílohou bude bramborová kaše nebo lehký bramborový salát.