Roštěnky na rajčatech

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Hovězí maso, Vydáno dne: 08. 12. 2009

4 plátky z roštěnky
sůl, pepř
hladká mouka na obalení
2 cibule
3 - 4 lžíce oleje
vývar na podliží
1 malý rajský protlak
1 bobkový list
3 kuličky celého pepře
3 kuličky nového koření
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce cukru
1 lžíce citrónové šťávy
250 g rajčat

Roštěnky na rajčatech - recept

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrole zpěníme na oleji drobně nakrájené cibule, vložíme maso a z obou stran ho lehce opečeme. Podlijeme trochou horkého vývaru, přidáme rajský protlak, bobkový list, nové koření, pepř, tymián a zvolna podusíme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme a přidáme do ní podle chuti sůl, pepř, cukr a citrónovou šťávu. Maso vrátíme zpět do omáčky, přidáme třešňová rajčátka nebo velká rajčata nakrájená na osminky a společně krátce prohřejeme.

Roštěnky na rajčatech podávejte s rýží, určitě si pochutnáte!