100/4 - Uzené maso zapečené v palačinkovém těstu

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ostatní maso, Vydáno dne: 30. 11. 2009

600 g kapusty
100 g slaniny
1 větší cibule
30 g sádla
2 vejce
sůl, mletý pepř
špetka muškátového oříšku
200 g uzeného masa
200 ml mléka
100 g polohrubé mouky
2 stroužky česneku

R o z p o č e t:

600 g kapusty .................. 10 Kč
100 g slanina................. 13 Kč
1 cibule , 2 stroužky česneku .................4 Kč
30 g sádla ...................5 Kč
2 vejce.....................5 Kč
koření....................1 Kč
2 dl mléka................... 3 Kč
100 g polohr. mouky ....................1 Kč
200 g uzeného masa 28 Kč

C e l k e m ..........................70 Kč

100/4 - Uzené maso zapečené v palačinkovém těstu - recept

Listy kapusty spaříme ve vařící osolené vodě, poté je přecedíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, stejně tak uzené maso, cibuli nakrájíme najemno.
Ve vyšším kastrolu rozehřejeme lžíci sádla a orestujeme na něm slaninu. Přidáme cibuli a nakonec vmícháme nakrájenou kapustu. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a prolisovaný česnek. Podlijeme vodou a cca 10 min. podusíme.
Zapékací formu vymažeme sádlem, naplníme podušenou kapustou a posypeme nakrájeným uzeným masem.
V misce rozšleháme metličkou mléko s vejci, solí a polohrubou moukou. Vznikne nám palačinkové těsto, které nalijeme navrch na uzené maso a vložíme do vyhřáté trouby na 180° C asi na 30 - 40 minut.
Uzené maso zapečené v palačinkovém těstu můžeme podávat samotné nebo s různými zeleninovými saláty.