Silvestrovští utopenci

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Paštiky, Vydáno dne: 25. 11. 2009

Připravte si skvělé utopence na Váš (nejen) silvestrovský stůl.

kvalitní špekáčky
ocet a voda v poměru 1:1
na každý špekáček dejte 4 zrnka pepře a 1 zrnko nového koření
na 3 špekáčky dejte 1 bobkový list a 1 cibuli

Silvestrovští utopenci - recept

Uvařte si z vody, octa, celého pepře, nového koření, bobkového listu nálev, který pak nechte vychladnout a sceďte.
Cibule (počítáme na každé 3 špekáčky 1 cibuli)nakrájejte na kolečka.
Špekáčky oloupejte, podélně rozkrojte a ukládejte do sklenice: vrstva cibule, vrstva špekáčků, opět vrstva cibule, vrstva špekáčků atd.
Pak vše zalijte vlažným (přecezeným) lákem, sklenici uzavřete a nechte uležet v chladu a silvestrovští utopenci pak budou připraveni k podávání.