Hovězí roštěná dušená v mrkvi

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Hovězí maso, Vydáno dne: 07. 09. 2009

600 g hovězí roštěné
500 g mrkve
1 nadrobno nakrájená cibule
2 bobkové listy
6 hřebíčků
1 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
olej

Hovězí roštěná dušená v mrkvi - recept

Očištěnou hovězí roštěnou rozdělíme na 4 plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme je a na rozpáleném oleji v kastrolu po obou stranách opečeme.
Roštěnky pak vyjmeme a ve výpeku orestujeme cibuli, zalijeme vodou a vrátíme roštěnky zpět. Přidáme koření a plátky dusíme pod pokličkou asi 50 minut.
Mrkev nakrájíme na špalíčky a přidáme k téměř měkkým roštěnkám. V troše studené vody rozmícháme mouku, zahustíme roštěnky s mrkví a vše ještě dovaříme doměkka.
Hovězí roštěná dušená v mrkvi chutná s vařenými brambory.
Dobrou chuť!