Mrzák

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Ostatní, Vydáno dne: 17. 06. 2009

Jídlo ze starých receptů.

300 g zbytků pečeného či vařeného vepřového masa, škvarků nebo uzeného bůčku
400 g hrubé krupice
masový vývar
sůl, pepř
majoránka, saturejka
4 stroužky česneku
tuk na vymazání plechu

Mrzák - recept

Zbytky masa, škvarků či uzeného bůčku umelte na masovém mlýnku, pak promíchejte s krupicí (můžete přidat i zbytky vařených brambor). Směs zalijte vývarem z masa, přidejte sůl, pepř, majoránku, saturejku a utřený česnek. Vznikne poměrně řídké těsto, které nechte asi 1/2 hodiny stát.
Potom těsto rozetřete na tukem (olej, sádlo) vymazaný plech a upečte v troubě.

Hotový mrzák se nakrájí na čtverce a podává buď s černou kávou nebo se přikusuje k bramborové polévce apod.