Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Vepřové maso, Vydáno dne: 04. 01. 2016

Zelené vepřové panenky + foto postup vepřová panenka
zelené jablko
čerstvý libeček
mladá cibulka
čerstvá petržel
olivový olej
sůl, pepř, citrón(ová šťáva)



Vepřovou panenku nakrájíme na asi 2 cm silné plátky.

Zelené vepřové panenky + foto postup Zelené vepřové panenky + foto postup



Panenku nemusíme naklepávat, stačí naříznout okraje a dlaní ji "roztáhnout". Osolíme a opepříme. Necháme ji 20-30 minut odpočívat (tu panenku).

Zelené vepřové panenky + foto postup Zelené vepřové panenky + foto postup



Mladou cibulku - to zelené z ní - nakrájíme na malá kolečka.

Zelené vepřové panenky + foto postup Zelené vepřové panenky + foto postup



Libeček i petrželku (obojí jen listy, stonky ne) usekáme nadrobno. Petrželky jen tak tu jednu větvičku, čerstvá je docela aromatická. Libečkem šetřit nemusíme.

Zelené vepřové panenky + foto postup Zelené vepřové panenky + foto postup



Jedno zelené (může být i jiné), mírně kyselé jablko nakrájíme na kostičky.

Zelené vepřové panenky + foto postup Zelené vepřové panenky + foto postup



Na rendlíku rozpálíme lžíci (olivového) oleje a přidáme panenky. Po každé straně je na prudkém ohni opečeme asi tak 2 minutky (minutka má asi 50 sekund).

Zelené vepřové panenky + foto postup Zelené vepřové panenky + foto postup



Přidáme vše co jsme nakrájeli, zakápneme trochou citrónové šťávy (1 kávová lžička), promícháme a přiklopíme pokličkou. Necháme na středním ohni pustit maso i "vše zelené" šťávu - asi tak 15 minut...

Zelené vepřové panenky + foto postup Zelené vepřové panenky + foto postup



...a můžeme podávat. Třeba i bez přílohy, jen tak. Je to docela "dietka".

Zelené vepřové panenky + foto postup