Rychlé kuřecí hranolky s játry a paprikou

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Drůbež, Vydáno dne: 15. 05. 2009

300 g kuřecího masa (prsa nebo vykostěná stehna)
300 g kuřecích jater
velká cibule
2 zelené papriky
sůl, pepř
olej
sojová omáčka
grilovací koření
worchesterová omáčka

Rychlé kuřecí hranolky s játry a paprikou - recept

Maso nakrájíme na proužky, přidáme grilovací koření a naložíme do trošky oleje na 24 hod (není vyloženě nutné). Ve větší pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm kuřecí maso, po chvíli přidáme cibuli a papriku nakrájené na silnější kolečka nebo proužky, dusíme asi 3 minuty, přidáme játra nakrájená na nudličky a ještě asi 10 minut podusíme, až se odpaří voda - necháme trochu přismahnout kvůli barvě i chuti. Pak podlijeme troškou vařící vody (aby to nebylo suché), ochutíme sojovou omáčkou, worchestrem, pepřem a podle potřeby dosolíme.

Rychlé kuřecí hranolky s játry a paprikou podáváme s rýží nebo hranolky.