Pilaf

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Hovězí maso, Vydáno dne: 24. 04. 2009

500 g hovězího masa (zadní)
sůl, pepř
2 cibule
rajčatový protlak
mletá paprika
400 g rýže
trochu hovězího vývaru
olej

Pilaf - recept

Hovězí maso nakrájíme na menší tlustší plátky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Potom je vyjmeme a na zbylém oleji necháme osmahnout nakrájenou cibuli. Přidáme rajčatový protlak, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vývarem, přidáme spařenou rýži a osolíme.
Nakonec vložíme opečené hovězí plátky (ty můžeme pokrájet příp. ještě na menší kousky) a vše udusíme doměkka.

Vhodnou přílohou je např. hlávkový salát, ev. jiné zeleninové saláty podle vlastního výběru, nebo jen kyselá okurka.