Zapečený pangasius s paprikou a rajčaty

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Dary moře, Vydáno dne: 03. 04. 2009

500 g pangasia
2 papriky
2 rajčata
80 g sýra cihly vcelku
50 g másla
2 lžíce kečupu
hladká mouka
sůl
česnek
grilovací koření

Zapečený pangasius s paprikou a rajčaty - recept

Pangasia rozdělíme na porce, které počesnekujeme, posolíme, jemně posypeme grilovacím kořením a obalíme v hladké mouce. V hlubší misce z varného skla rozpustíme máslo a obalené porce pangasia opatrně vložíme do rozpuštěného tuku. Rychle z obou stran osmahneme.
Mezitím očištěné papriky nakrájíme na proužky a omytá rajčata na plátky. Na opečeného pangasia dáme vrstvu paprik a vrstvu rajčat a asi 20 minut pečeme v troubě. Potom pangasia posypeme vrstvou nastrouhaného sýra, zakapeme kečupem a dáme ještě na chvíli zapéct, dokud se sýr nerozpustí.

Zapečený pangasius s paprikou a rajčaty bude chutnat s vařenými brambory nebo jen tak, s pečivem.
Dobrou chuť!