Zapečený hrách s uzeným masem

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Luštěniny, Vydáno dne: 23. 03. 2009

1/2 kg uzeného masa (krkovička nebo koleno)
1/2 kg neloupaného hrachu
sůl
sádlo na vymazání zapékací misky

Zapečený hrách s uzeným masem - recept

Maso uvaříme doměkka a v jiné nádobě uvaříme předem namočený hrách, který osolíme až před dovařením.
Měkké maso jemně rozsekáme a z hrachu slijeme přebytečnou vodu.
Ohnivzdornou misku nebo pekáč vymažeme sádlem a vrstvíme střídavě hrách, nasekané maso, a to tak, aby na dně i nahoře byl hrách. Zalijeme mírně osoleným vývarem z uzeného masa a dáme do trouby zapéct asi na hodinku.
V průběhu pečení - asi po 10 minutách poléváme povrch několika lžícemi vývaru.

Zapečený hrách s uzeným masem podáváme se zeleninovými saláty nebo kyselými okurkami či naloženými houbami.