Strouhání do polévky

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Zavářky, noky, Vydáno dne: 25. 02. 2009

120 g hrubé mouky nebo jemné krupice
1 vejce
voda

Strouhání do polévky - recept

Do prosáté mouky na vál uděláme důlek, vyklepneme vejce a nožem vmícháváme do něj od středu mouku. Pak přidáme lžíci studené vody a vypracujeme tuhé těsto.
Těsto nastrouháme na hrubém struhadle, rozložíme v nízké vrstvě na vál (nebo na větší prkénko) a necháme proschnout.

Použijeme-li strouhání do polévky čerstvé, pak stačí asi polovinu vložit do vařící polévky. druhou polovinu si dobře usušíme a použijeme příště.

TIP

Strouhání do polévky nemusíme zavařit přímo do polévky, můžeme jej vložit do osolené vařící vody a uvařit zvlášť. Strouhání do polévky si pak každý vloží sám podle své chuti.
Strouhání můžeme použít nejen do vývarů (hovězí, drůbeží), ale např. i do zeleninových polévek, které pak už nemusíme zahušťovat, aj.