Domácí mléčná čokoláda

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Vánoční cukroví, Vydáno dne: 06. 12. 2008

Talíř vašeho vánočního cukroví si můžete zpestřit výbornou domácí mléčnou čokoládou podle našeho receptu:

100 g kakaa
150 g sušeného mléka
300 g mletého cukru
350 g ztuženého 100% tuku (např. Omega ap.)
1 bal. vanilkového cukru
menší formičky

Domácí mléčná čokoláda - recept

Tuk rozpustíme a do horkého - pozor, nesmí vřít - postupně sypeme všechny uvedené přísady a mícháme, až se hmota spojí a je hladká. Ještě horkou hmotu plníme do malých formiček (pro lepší manipulaci s nimi uložených na plechu), dáme ztuhnout a pak vyklapíme.

TIP

Do čokolády můžeme přidat např. přebrané rozinky nebo nahrubo nasekané oprážené lískové oříšky či mandle nebo nakrájené kandované ovoce.