Váječná omeleta s jablky a slaninou

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Vejce, Vydáno dne: 22. 11. 2008

3 vejce
3 plátky anglické slaniny
1 lžíce másla
1 malé jablko
sůl a mletý pepř
cukr moučka na poprášení

Váječná omeleta s jablky a slaninou - recept

Jablko omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky. V nepřilnavé pánvi rozpustíme lžíci másla, vložíme plátky z jablka a na mírném ohni je opečeme po každé straně asi minutu.
Plátky jablka přendáme na talíř a v pánvi opečeme tři plátky slaniny. Zalijeme třemi rozšlehanými vejci s trochou soli, několikrát promíchneme tuhnoucí vejce vidličkou od krajů ke středu a na ně naskládáme kolem dokola opečená jablka a omeletu dopečeme.
Pečeme, dokud vejce neztuhnou. Povrch jablkových plátků osolíme a vydatně opepříme, můžeme ho ještě lehce poprášit cukrem. Váječnou omeletu s jablky a slaninou ihned podáváme.

Tip

Použijte prorostlou anglickou slaninu nebo i sušenou italskou či jinou slaninu či šunku.