Pikantní čočka

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Luštěniny, Vydáno dne: 06. 11. 2008

300 g čočky
1 cibule
2 papriky
2 lžíce oleje
1 feferonka
150 ml kečupu
100 g hrášku
sůl, pepř

Pikantní čočka - recept

Čočku namočíme na několik hodin do studené vody a pak uvaříme téměř doměkka. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, nakrájené paprikové lusky a feferonku. Pak přidáme čočku, kečup, hrášek, dochutíme solí a pepřem a dovaříme. Nezahušťujeme moukou, čočku nám dostatečně zahustí kečup a cibule.
Pikantní čočka nám bude chutnat jen tak, s chlebem či tmavým pečivem, kdo chce, může si přidat opečený salám, klobás apod.