Chalupářská pomazánka

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Pomazánky, Vydáno dne: 16. 09. 2008

1 kg vepřového bůčku (libovějšího)
100 g uzeného bůčku (nemusí být)
5 - 6 větších cibulí
3 - 4 stroužky česneku
drcený kmín
sůl
2 dl vody

Chalupářská pomazánka - recept

Vepřový a uzený bůček nakrájíme na větší kousky (asi jako na guláš), taktéž cibuli a česnek, dáme do kastrolu, osolíme, přidáme drcený kmín a zalijeme vodou. Dusíme ve vlastní šťávě, bez přidání tuku, až je maso úplně měkké.
A teď to nejdůležitější. Kastrol odstavíme a šťouchadlem na brambory měkké masíčko pěkně rozšťoucháme - jako když děláme bramborovou kaši.

Chalupářská pomazánka je hotová, mažeme ji na čerstvý chleba nebo pečivo a podle chuti zdobíme pažitkou, cibulkou, kečupem , apod.