Malinová šťáva

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Zavařeniny, marmelády, Vydáno dne: 13. 07. 2008

1 kg zralých malin
1 kg cukr písek
kyselina citronová (nemusí být)

Malinová sťáva - recept

Maliny vložíme do cedníku, propláchneme je studenou vodou a necháme dobře okapat.
Potom je vložíme do čisté kameninové nebo skleněné nádoby, promícháme je se 100 g cukru, rozmačkáme, nádobu zakryjeme a dáme na 1 - 2 dny do chladna. Maliny několikrát za den promícháme.
Pak je přendáme do cedníku s čistou gázou a necháme prokapat.
Čistou šťávu opatrně přelijeme do kastrolu, rychle svaříme a sbíráme (odstraňujeme) pěnu. Nakonec přidáme zbylý cukr, a když se cukr rozpustí, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Pokud se nám zdá malinová šťáva málo výrazná, můžeme přidat trošku kyseliny citronové.
Hotovou šťávu nalijeme do čistých lahví a dobře je uzavřeme.

TIP

Malinová šťáva je výborná, postup na její výrobu je jednoduchý, ale ověřený - takto je připravovala již moje babička.