Koprovka s vajíčkem a novými bramborami

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Omáčky, Vydáno dne: 04. 07. 2008

3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
500?ml drůbežího vývaru
1 svazek opláchnutého kopru
1?dl plnotučného mléka
3 lžíce zakysané smetany
200?ml smetany ke šlehání
sůl, pepř
špetka cukru a pár kapek octa

Koprovka s vajíčkem a novými bramborami - recept

V rendlíku rozehřejte máslo, zaprašte moukou a osmahněte ji. Zalijte studeným vývarem a 15 - 20 minut vařte dohladka. Přidejte jemně nasekaný kopr a mléko, nechte přejít varem. Vmíchejte obě smetany, osolte a opepřete. Dotáhněte pár kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi.

Podávejte s vejcem natvrdo a novými bramborami.