Pstruh na grilu

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Na ohni a grilu..., Vydáno dne: 01. 06. 2008

1 pstruh (asi 300 g) vykuchaný - na 1 osobu počítáme s 1 rybou
2 plátky libové anglické slaniny
3 tlusté plátky másla
3 snítky petrželové natě
kolečko citrónu
sůl
sladká mletá paprika

Pstruh na grilu - recept

Pstruha osolíme vně i uvnitř a poprášíme paprikou. Do břišní dutiny vložíme plátek másla a kolečko citrónu.
Na dostatečně velký alobal položíme plátek másla a oba plátky slaniny, na ně pak položíme rybu. Nahoru dáme petrželovou nať a zbytek másla.
Pevně zabalíme a pečeme na grilu asi 30 minut.

Pstruh na grilu je pochutnáníčko, ke kterému je vhodný nejen kousek bílého pečiva ale též sklenička bílého vína.