Houby sterilované

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Zavařeniny, marmelády, Vydáno dne: 11. 05. 2008

Přebytek hub nemusíme jenom sušit či zmrazovat, můžeme je také bez jakýchkoliv přísad sterilovat.

Houby
voda
sůl

Houby sterilované - recept

Houby očistíme, pokrajíme na větší kousky a povaříme v osolené vodě asi 20 minut. Poté slijeme vařící vodu z hub, houby přelijeme studenou vodou a necháme dobře okapat.
Po okapání je natlačíme do sklenic o obsahu 0,3 l (bez vody a soli!), zavíčkujeme a sterilujeme asi 1 hodinu. Houby sterilované pak vyndáme, obratíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Následující den pak sterilování opakujeme - zase 1 hodinu.

TIP

Takto zavařené houby (bez přísad) budete mít možnost po celý rok používat jako čerstvé na cokoli, např. na výbornou smaženici, do polévek, na guláš, do salátů, na rizoto apod.
Budete-li mít přebytky hub, vyzkoušejte to a sami se přesvědčíte.