Pizza těsto z pizzerie

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Pizzy, Vydáno dne: 07. 02. 2008

0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Pizza těsto z pizzerie - recept

Všechny suroviny smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu, okraje vyvýšíme a potřeme je olejem. Pak pizzu potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oregánem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře vyhřáté troubě (200° C) asi 8 -10 min.
Pec na pizzu
TIP

Pizza těsto z pizzerie můžeme po potření rajským protlakem potřít ještě prolisovaným česnekem.