Dršťková polévka II.

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Masové vývary, Vydáno dne: 29. 12. 2007

500 g drštěk
sůl
40 g sádla
1 cibule
40 g hladké mouky
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer,petržel)
1 lžička mleté papriky
1 lžíce oleje
mletý pepř
2 stroužky česneku
majoránka

Dršťková polévka II. - recept

Dršťky důkladně propereme v několika vodách, posypeme je solí, sůl vymneme a dobře vypláchneme.
Vaříme je nejprve 30 minut a vodu z prvního vaření vylijeme. Pak dršťky vložíme do čisté osolené vody a vaříme 2 - 3 hodiny (v tlakovém hrnci samozřejmě kratší dobu) doměkka.
Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme trochou vývaru z drštěk, dobře zamícháme a povaříme. Pak přidáme zbylý vývar, uvařené, nakrájené dršťky spolu s očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninou, papriku rozmíchanou v oleji, pepř a všechno dovaříme.
Nakonec dochutíme rozetřeným česnekem a majoránkou a dršťková polévka II. je hotova.

TIP

Dodržíte-li uvedenou technologii vaření, pochvala vás nemine. Dršťková polévka II. chutná znamenitě a když se "rozleží"....., tak už jen dobře vychlazené pivo a dobrou chuť!