Pečenáče z hub + foto

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Zavařeniny, marmelády, Vydáno dne: 28. 11. 2007

Pečenáče z hub Nálev:
1 3/4 litru vody
1/4 l ocet
1/4 l bílé víno
16 lžiček cukru
6 lžiček soli
4 kuličky nové koření
1 lžice hořčičné semínko /koupí se v zahradnických potřebách/

Vařit 5 minut a nechat vystydnout.

Houby, které používáte na houbové řízky se obalí v trojobalu a usmaží a nechají vystydnout. Na dno zavařovací sklenice dát kousek bobkového listu a houby prokládat s cibulí nakrájenou na kolečka. Zalít nálevem a dobře uzavřít. Pro delší skladování je možno chvíli sterilizovat. Jinak jsou vhodné ke konzumaci za 3 dny.

Pečenáče z hub