Prima pizza z kynutého těsta

Autor: redakce <okrecepty(at)gmail.com>, Téma: Pizzy, Vydáno dne: 27. 11. 2007

600 g hladké mouky
1 dl oleje
droždí
sůl
vlažná voda asi 3 dl

Náplň:
salám, zelenina, sýr, vejce, cibule, česnek, kečup, vegeta, pepř aj. koření podle vlastního výběru, např. sekané zelené bylinky

Mouku osolíme, přidáme olej, vlažnou vodu a droždí a vypracujeme řidší těsto. To necháme na teplém místě vykynout (zdvojnásobí objem) a pak ho dáme na vymazaný plech.
Těsto potřeme kečupem a prolisovaným česnekem, posypeme je na kostičky pokrájeným nebo nastrouhaným salámem, můžeme přidat i na kostičky nakrájený klobás či uzené, na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu podle vlastního výběru, zasypat strouhaným sýrem, zalít rozšlehanými vejci, okořenit pepřem, vegetou, pizza kořením a j.
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 15 minut, pak zmírníme na 160°C a dopečeme (asi 10-15 min.).
Pec na pizzu
TIP

Pizzu můžeme plnit podle vlastní chuti a ročního období, např. houbami, nebo rybím masem, či jenom sýrem a zeleninou ap. Je výborná, má jen jednu vadu - někdy i celý plech je málo.